Yrkeskampen 2019

I Yrkeskampen deltar klasser i årskurs 8 från Göteborgsregionen!

I Yrkeskampen testar klasserna sin egen skicklighet i olika yrkesgrenar! Tävlingen består av ett gäng deltävlingar som alla går av stapeln på mässans stora scen. I prispotten finns en klassresa till Yrkes-SM i Helsingborg 2020.

1 timmes roliga utmaningar

Varje deltävling tar en timme att genomföra och kommer äga rum på Gymnasiedagarna och Future Skills stora scen. Grenarna kan innebära allt från att vispa maräng till att styra en robot.

Utmaningar kopplade till framtidsvalet

Under deltävlingarna kommer en moderator koppla de olika tävlingsgrenarna till relevanta gymnasieprogram och framtida jobbmöjligheter.

Ta mässan till klassrummet

Genom förberedelserna och uppföljningen av deltagandet i yrkeskampen kan ni på ett enkelt och lustfyllt sätt diskutera och lyfta gymnasievalet i klassrummet.

Vill din klass vara med och tävla?!

Yrkeskampen äger rum på mässans stora scen, den 8–9 oktober.

För anmälan och ytterligare information, kontakta Rasmus Jonsson via e-mail rasmus.jonsson@goteborgsregionen.se eller telefon 072-9636434

Partners och initiativtagare

Göteborgsregionen (GR) och WorldSkills Sweden arrangerar under Gymnasiedagarna och Future Skills Yrkeskampen, med syfte att öka elevers kunskap om olika möjlighetsyrken i samverkan med ett stort antal branschorganisationer från hela Sverige.