Informationsmöte om gymnasievalet
och framtidens arbetsmarknad

Hur går gymnasievalet till rent praktiskt? Vilka gymnasieprogram finns det? Vilka jobb och yrken har goda jobbmöjligheter i framtiden och var är det större konkurrens om jobben?

Inför gymnasievalet är det ofta många tankar och frågor som dyker upp – både för dig som ska göra ditt gymnasieval och för dig som vill stötta och hjälpa en ungdom i valet.

Välkommen att få svar på dina frågor!

Vi hälsar dig som ska göra ditt gymnasieval, dina vårdnadshavare och vänner varmt välkomna till en kortare introduktion till gymnasievalet och regionens arbetsmarknad.

Under Gymnasiedagarna och Future Skills bjuder vi in till två informationsmöten (ett på tisdagen och ett på onsdagen) där vi har samlat experter på just gymnasievalet och arbetsmarknaden för att ge er information.

Gymnasieval och arbetsmarknad

För dig som vårdnadshavare är detta en möjlighet att uppdatera kunskaperna sen du gjorde ditt gymnasieval. Mycket har säkerligen ändrats sen dess, både rent praktiskt kring gymnasievalet och i hur den arbetsmarknad ungdomarna sedan ska ut på ser ut.

Genom att du går på informationsmötet tillsammans med din ungdom får ni en gemensam grund att stå på – både när ni går runt och träffar utställarna på mässan och när ni sedan funderar vidare efter mässan.

Var, när och hur?

Plats: Informationsmötet äger rum på mässans stora scen

När: Tisdag 8 oktober och onsdag 9 oktober kl. 18.00–18.30

Ingen föranmälan krävs för att delta i mötet, vi hälsar er varmt välkomna att slå er ner vid scenen inför mötet!

 

 

Informationsmöte
på arabiska

På onsdagen kommer det även att hållas ett informationsmöte om gymnasievalet och arbetsmarknaden på arabiska.

Klicka här för att läsa mer!